Dzisiaj będzie więc jeszcze chłodząco. Proponuję chłodnik z Kwestii Smaku. Jest zaskakująco smaczny i robi się go błyskawicznie.
- 500 g pomidorów (u mnie czerwone i pomarańczowe)
- 1 mała papryka czerwona
- połowa melona kantalupy (ok. 500 g)
- 1 łyżka octu winnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała kromka chleba bez skórki
- 0.33 szklanki mielonych migdałów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, a następnie pousuwać z nich jak najwięcej nasion oraz szypułki. Paprykę wystarczy umyć i pozbawić nasion, podobnie postąpić z melonem po jego obraniu. Do warzyw i owoców dodać resztę składników i miksować na wysokich obrotach. Podawać najlepiej po schłodzeniu. Smacznego!
bardzo pożywna zupka :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Brzmi ciekawie!
OdpowiedzUsuń