Jestem człowiekiem, któremu mrozy
niestraszne. Serio, nie macie pojęcia, jak niskie temperatury można
wytrzymać w stanie „lekkiego rozebrania”. Oto ja, Anna, wiecznie
nieubrana. Coraz pokaźniejsza liczba znajomych zaczyna zwracać
uwagę na nietypowe właściwości (wysokiej) temperatury mojego
ciała. A jednak w tym roku już w połowie października miałam
dreszcze, spacerując żwawym krokiem po mieście. Może to
złudzenie, ale mam wrażenie, że w tym roku jesień jest wyjątkowo
chłodna. Czy to oznacza zimę stulecia?
Nie było mnie długo, bo wciąż nie
uporałam się z problematyczną kwestią internetu. W ogóle, z
problematyczną kwestią TEGO mieszkania. Wprowadzałam się w
zasadzie z musu i bez przekonania, ale nie sądziłam, że liczba
problemów spiętrzy się do takich rozmiarów. Jestem zatem z
powrotem w mieście, z powrotem na tym samym kierunku studiów, czego
nie planowałam, ale ostatecznie podjęłam dobrze przemyślaną
decyzję, że wracam. Niestety, nie ukrywam, że w dużej mierze
kierowała mną tęsknota za paczką znajomych, na których, jak się
okazało, nie zawsze jednak można liczyć. Chwała Opatrzności, że
w ogóle udało mi się napisać licencjat, bo wydawało się, że to
będzie problem nie do przeskoczenia. Niby jedna praca, jedna
duperela... a wysilić się trzeba. Pięć dni męczarni, bo tyle
właśnie zajęło mi sporządzenie całości.
Pierwszy raz w życiu z utęsknieniem
myślę o jakże odległym lecie – mam nadzieję, że plany wypalą,
że naprawdę poświęcę swój czas na konstruktywną działalność.
Mogę tylko przypuszczać, że tegoroczna zmiana wynika z przeżyć
festiwalowych i spotkań ze wspaniałymi ludźmi. A jak „flashback
z lata”, to salsa paprykowa z kantalupą, której nie wierzyłam...
a okazała się przepyszna, orzeźwiająca, idealna do kotletów czy
burgerów. Koniecznie wypróbujcie w sezonie.
Aromatyczna surówka z melona, papryki i rzodkwi
- 1 szklanka pokrojonego w kostkę melona
- pół szklanki drobno pokrojonej papryki czerwonej
- tyle samo białej rzodkwi
- 1 lub 2 posiekane drobno cebule dymki
- szczypta płatków chili
- 1 ząbek czosnku
- kilka liści bazylii, posiekanych + ew. inne zioła
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli (opcjonalnie)
Okazuje się, że zdrowa wegańska dieta jest skuteczna w walce z chorobami układu krążenia. Po więcej informacji zapraszam tutaj: http://www.miazdzyca.naturalneleczenie.com.pl/
OdpowiedzUsuń