- 100 g ryżu brązowego
- 1 średnia cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 papryka zielona
- 2 małe zielone pepperoni
- 180 ml sosu romesco (przepis znajdziecie tutaj, można go zastąpić passatą)
ananasy
anyż
awokado
banany
bataty
bez pieczenia
bób
brokuły 'n' kalafior
brukselka
brzoskwinie
buraki
ciecierzyca
co dobrego w...
cukinia 'n' bakłażan
curry
cynamon
cytryny
czekolada
daktyle
desery
domowe przetwory
dynia
egzotyczne
fasola
fenkuł
goździki
granat
grejpfruty
groch i groszek
grzyby
imbir
jabłka
jęczmień
kapusta
kardamon
kasza
kiełki
kiwi
kmin rzymski
kokos
komosa ryżowa
kotlety sojowe
kuchnia afrykańska
kuchnia amerykańska
kuchnia azjatycka
kuchnia bałkańska
kuchnia bliskowschodnia
kuchnia brytyjska
kuchnia chińska
kuchnia francuska
kuchnia iberyjska
kuchnia indyjska
kuchnia niemiecka
kuchnia polska
kuchnia tajska
kuchnia włoska
kuchnie słowiańskie
kukurydza
limonki
mak
makarony
mandarynki
mango
mąka kokosowa
melony
morele
muffiny i babeczki
naleśniki i tym podobne
ogórki
okara
olej arachidowy
olej sezamowy
orzechy
otręby
owoce leśne
papryka
pasty i kremy
pasztety/pieczenie
pieczarki
pieczywo
pomarańcze
pomidory
pory
rabarbar
rodzynki
ryż
sałaty
seitan
semolina
sery
sezam
siemię lniane
soczewica
soja
sorgo
syrop z agawy
szafran
szałwia
szparagi
szpinak
śliwki
tofu
warzywa korzeniowe
piątek, 21 września 2012
Szybki i pyszny ryż w stylu hiszpańskim
Użytkowania sosu romesco ciąg dalszy. Jeśli TAK smakuje kuchnia hiszpańska, to klękajcie narody! Mam nieodparte wrażenie, że ten sos wszystko czyni o niebo smaczniejszym. Połączyłam kilka przepisów z internetu i dostosowałam do swoich kubków smakowych. Całość przygotowuje się szybko i bez wysiłku... jeśli tylko macie romesco na stanie ;) (ale i to nie jest koniecznością)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ryż uwielbiam, a w takiej formie podania musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :) Po prostu ubóstwiam!
OdpowiedzUsuń